Kereviz sağlık açısından oldukça faydalı ve lezzetli bir sebzedir. Onu daha da lezzetli bir hale getiren tarifi sizlerle paylaşıyoruz.
Malzemeler
Hazırlanışı
Geniş bir kaseye yıkayıp 2-3 parçaya böldüğünüz limonu sıkın.
Üzerine su doldurun ve kenara alın.
Kerevizi soyup sudan geçirin ve 1 cm kalınlığında dilimleyin.
Dilimlerken kararmaması için her parçayı limonlu suya atın.
Limonlu su ile birlikte kerevizi tencereye aktarın.
Ocağın altını açmadan önce limon kabuklarını alın.
Kerevizi yaklaşık 5 dakika yumuşayıncaya kadar kaynatın.
Yumuşayan kerevizi süzün.
Pane için 3 tabağı yan yana dizin.
İlk tabağa un, 2 . tabağa çırpılmış yumurta ve son tabağa da çıtır pane harcını alın.
Süzülen kerevizleri önce una, sonra yumurtaya en sonda çıtır pane harcına bulayıp kızgın yağda BESA ocakta kızartın.
Kızaran kerevizleri tabağa dizip servis yapın.
Afiyet Olsun!